Крем, по-хубав от баварския

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108
261
258
01/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 914
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва с малка част от млякото. В останалата част се сипва захарта и се разтапя чрез разбъркване на студено, прибавя се ванилията.

Сметаната се разбива на сняг. Желатинът се стопява с онази малка част от млякото на водна баня и се добавя при останалото мляко.

Тази смес чрез разбъркване се прибавя при разбитата сметана. Разлива се в купички и се оставя в хладилника да стегне.

Гарнира се със сладко от ягоди, от вишни, от кайсии или друго любимо.

Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща.

Кремът може да се обърне и върху чинийки. За целта леко притискаме краищата на крема отгоре, после потапяме купичката за няколко секунди в гореща вода и обръщаме върху чинийката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Татьяна Балова
Татьяна Балова
03.03.2016 18:31
Радвам се! Аз пък го гарнирах с малко сладко от ягоди и гостих с него една приятелка по случай Баба Марта, като го нарекох "Крем Баба Марта".
1
0
Гергана  Георгиева
Кремчето стана много хубаво! Не е претенциозно,не изисква много продукти,прави се лесно и бързо,освен това е вкусно.Гарнирах го с цели череши от сладко.
2
0