Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Крем, по-хубав от баварския

Крем, по-хубав от баварския

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • ванилии - 1 бр.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва с малка част от млякото. В останалата част се сипва захарта и се разтапя чрез разбъркване на студено, прибавя се ванилията.

Сметаната се разбива на сняг. Желатинът се стопява с онази малка част от млякото на водна баня и се добавя при останалото мляко.

Тази смес чрез разбъркване се прибавя при разбитата сметана. Разлива се в купички и се оставя в хладилника да стегне.

Гарнира се със сладко от ягоди, от вишни, от кайсии или друго любимо.

Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща.

Кремът може да се обърне и върху чинийки. За целта леко притискаме краищата на крема отгоре, после потапяме купичката за няколко секунди в гореща вода и обръщаме върху чинийката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татьяна Балова
Татьяна Балова
Радвам се! Аз пък го гарнирах с малко сладко от ягоди и гостих с него една приятелка по случай Баба Марта, като го нарекох "Крем Баба Марта".
03.03.2016 18:31
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Кремчето стана много хубаво! Не е претенциозно,не изисква много продукти,прави се лесно и бързо,освен това е вкусно.Гарнирах го с цели череши от сладко.
03.03.2016 16:01
2