Начин на приготвяне
Желатинът се накисва с малка част от млякото. В останалата част се сипва захарта и се разтапя чрез разбъркване на студено, прибавя се ванилията.
Сметаната се разбива на сняг. Желатинът се стопява с онази малка част от млякото на водна баня и се добавя при останалото мляко.
Тази смес чрез разбъркване се прибавя при разбитата сметана. Разлива се в купички и се оставя в хладилника да стегне.
Гарнира се със сладко от ягоди, от вишни, от кайсии или друго любимо.
Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща.
Кремът може да се обърне и върху чинийки. За целта леко притискаме краищата на крема отгоре, после потапяме купичката за няколко секунди в гореща вода и обръщаме върху чинийката.
Коментари