Ароматни козуначета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
29/02/2016
"Пухкави домашни козунаци, които не изискват много време и стават невероятно вкусни"
Приготвяне160 мин.
Готвене50 мин.
Общо210 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 102
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1.2 кг
  • захар - 1 пакетче лимонова
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • есенция - течна, лимон - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята трябва да се активира в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно.

Яйцата със захарта разбиваме много добре. Пресяваме брашното и прибавяме от млечната смес и шупналата мая.

Започваме да месим като постепенно добавяме от стопената мас. Меси се много дълго докато започне да се вижда че са се образували мехурчета. Разтяга се самото тесто и се удря в плота колкото може повече пъти.

Оставяме тестото на топло, покрито с домакинско фолио, и след като е готово го разделям на много топки в зависимост колко козунака искаме.

Всяка правя на фитил, заплитам и свивам отдолу. Оставям на топло да втасат след което ги мажа със разбит жълтък, мляко и олио.

Посипвам обилно със захар и пека на 160 градуса в загрята фурна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар