Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци по китайски

Пиле със зеленчуци по китайски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле със зеленчуци по китайски4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пиле със сочни зеленчуци по китайски в местен прочит, което го прави още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
  • черен пипер - 1 щипка
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки стар
  • печурки - 50 г гъби
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 1 бр. жълти + 1 бр. зелена
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.

След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.

По желание накрая може да поръсите готовото пиле по китайски с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.

Опитай и другите ни предложения за пилешко по китайски или ориз по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
41
30
20
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами...Просто перфектна рецепта!БЛАГОДАРЯ!!!
29.06.2024 18:10
Потребител#328923
Потребител#328923
Много ни хареса на всички в семейството, тази е вече една от любимите ни рецепти. Благодарим!
12.04.2023 15:34
3
Анонимен
Анонимен
Със сигурност рецептата е допаднала и се е харесала на много почитатели на китайската кухня с български привкус . Единственият ми съвет е , да замените меда с кедров сироп, или сладко по ваш вкус. Който и производител на чист , натурален мед, да попитате , ще ви отговори , че медът при термична обработка над 45 градуса е канцерогенен.
24.10.2022 21:11
6
Виолина Кучева
Виолина Кучева
Страхотно и многооо вкусно !
14.01.2019 16:10
2
Мата Денева
Мата Денева
Направих пилето по китайски .Стана много вкусно
16.09.2018 13:59
2
Borislav Gatev
Borislav Gatev
хубаво но зехтин в китайската кухня ?...
31.08.2018 16:00
6
1
Криси
Криси
Правя същата рецепта със свинско. Пполучава се уникално.
Използвам балсамов оцет. Пека на фурна, вкуса е неповторим
19.03.2018 15:50
7
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Безкрайни благодарности Сия! Много пъти съм правила подобни опити за китайско, но все нещо в пропорциите на сосчето ми се губеше. Сега стана точно както съм го хапвала в ресторанти- страхотна рецепта.
18.03.2018 10:34
5
1
Dora Grozeva
Dora Grozeva
Моля за поправка...за пръв път гласувам и бих желала да дам максимална оценка, ако може да се зачете моя глас. Рецептите на Сия са невероятни. Пробвала съм доста от тях и определено са по вкуса ми.
04.01.2017 19:52
11
1
Georgi Rusev
Georgi Rusev
Това не е пиле по китайски а един обикновен зеленчуков гювеч в "тиган"!!! Ако на някой му е харесало значи има носталгия по манджите на баба си. Сипването на соев сос за щяло и нещяло не прави една храна китайска, освен че ще ви напълни с натриев глутаминат като "бройлер".
04.01.2017 14:41
15
21
1
Покажи всички подкоментари
Магданозка
Магданозка
Много се хареса на всички,изяде се на момента.
08.09.2016 22:28
7
2
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Ехаа,разкошотийка,обожавам го,пилето ми харесва, но най- много харесвам зеленчуците,уникално сочни и вкусни.
17.05.2016 13:34
6
1
Албена Асенова
Албена Асенова
А дали е уместно оризовият оцет да се замести с балсамов?
12.05.2016 21:57
8
5
2
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Доста богата рецепта.И най-хубавотое,че макар и по китайски вътре няма МНГ.
12.05.2016 21:56
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много е вкусно и аз така го правя, но слагам и малко оцет- много хубаво се бие със захарта.
12.05.2016 21:47
1