Супа от шарен боб

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
279
125
308
01/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо919
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива добре и се накисва във вода за една нощ. След това се слага да се вари в подсолена вода.

Добре е първите две-три води да се сменят. След това варенето продължава до омекване на боба, като се добавя и зехтинът.

Към края на готвенето се слага и скълцаният праз. Щом и той омекне достатъчно, бобът се овкусява с подправките и се разбърква.

Котлонът се изключва и супата се снема от печката, когато спре да ври.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар