Бананова торта с шоколад и сметана

03/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите се слагат в полиетиленова торбичка и се стриват на фини трохи с помощта на точилка. Смесват се със захарта и 150 г разтопено масло. Сместа се разстила на дъното на тортена форма с диаметър 20 см и се притиска равномерно, като покрай стените се оформя висок ръб.

Слага се в хладилника, за да се втвърди.

Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня заедно с останалото масло. След като поизстине малко, се добавят банановият ликьор и сметаната.

Сместа се охлажда около 1 час, като на всеки 15 минути се разбива. След това се разстила върху бишкотената подложка и се заглажда. Сладкишът се слага за 3 часа в хладилника.

Непосредствено преди поднасянето бананите се обелват, нарязват се на кръгчета и се нареждат върху шоколадовия крем. Тортата се украсява с шоколадовите фигурки или с шоколадови бонбони.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар