Начин на приготвяне
Натрошава се маята в чашка с част от водата и малко захар. Разбърква се и оставяме да шупне. Сипва се в брашното, добавяме останалата вода, олиото, солата, яйцата.
Замесва се тесто и оставяме да втаса. Втасалото тесто се разделя на четири части. Една по една трите топки тесто се разточват на кръгли кори и се нареждат една върху друга в намаслена тава или върху хартия за печене.
Между тях се поръсва олио и натрошава сирене, без последната - тя не се маже. Отгоре се очертава леко, да се оформи фигурата.
Последното топче тесто се оформя на два дълги фитила и се усукват един в друг. Украсява се по фантазия с цветенца, сърчица или други форми.
Оставя се да втаса втори път, намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в умерена фурна 40 минути на 180 градуса.