Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско по добруджански в гърне

Свинско по добруджански в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Свинско по добруджански в гърне2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • печурки - 250 г
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • зелен фасул - 200 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го сложете в гърнето. Добавете нарязаните на едри парчета по дължина картофи, нарязаните на колелца моркови, ситно нарязаните лук и гъби, нарязаната на пръстенчета чушка, граха и нарязания на половинки зелен фасул.

Леко разбъркайте, залейте с размитото в малко студена вода доматено пюре и олиото и долейте толкова вода, колкото да покрие продуктите.

Овкусете със сол и черен пипер, отново разбъркайте и похлупете гърнето.

Сложете го в студена фурна и печете на бавен огън до готовност. След изваждането поръсете ястието със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: