Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции и ги оваляйте в брашното. Запържете ги от всички страни в горещото олио. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
В същата мазнина запържете обелените лукчета, нарязаните на кръгчета моркови, на кубчета - целина и на пръстенчета - чушки.
Наредете нарязания на ивички бекон на дъното на гърнето и върху него разпределете половината зеленчуци. Отгоре подредете месото и го покрийте с останалите зеленчуци. Между пластовете пускайте зърната бахар и черен пипер, дафиновите листа и леко поръсвайте със сол.
Смесете доматеното пюре и виното на гладка кашичка и залейте ястието.
Похлупете гърнето и замажете капака с тесто, приготвено от брашно и вода.
Сложете го в студена фурна и печете до готовност.
Коментари