Заешко с арпаджик в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Заешко с арпаджик в гърне1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 500 гр.
  • целина - 1 парче
  • чушки - 4 бр.
  • арпаджик - 500 г.
  • бекон - 100 г.
  • дафинов лист
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер
  • сол
  • тесто - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и ги оваляйте в брашното. Запържете ги от всички страни в горещото олио. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

В същата мазнина запържете обелените лукчета, нарязаните на кръгчета моркови, на кубчета - целина и на пръстенчета - чушки.

Наредете нарязания на ивички бекон на дъното на гърнето и върху него разпределете половината зеленчуци. Отгоре подредете месото и го покрийте с останалите зеленчуци. Между пластовете пускайте зърната бахар и черен пипер, дафиновите листа и леко поръсвайте със сол.

Смесете доматеното пюре и виното на гладка кашичка и залейте ястието.

Похлупете гърнето и замажете капака с тесто, приготвено от брашно и вода.

Сложете го в студена фурна и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Отлична рецепта с много подправки и вкус.
14.05.2016 00:52