Заек със зеленчуци в гювеч

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
05/03/2016
"Чели ли сте приказката за заешко в гювеч? Най-вкусната приказка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 009
  • Преглеждания за месеца589
  • Преглеждания за седмицата149
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета, чесъна - на цели скилидки. Сложете ги в купа и овкусете с подправката, сол, черен пипер, чубрица и 4 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрани.

Нарежете заека на осем порции, овкусете със сол и черен пипер. Смесете брашното и галетата и оваляйте заека е тях. В тиган сипете 4 с.л. олио и запържете до златисто месото.

Сложете в гювеч порциите, върху тях вече овкусените зеленчуци, налейте виното и около 300 мл вода.

Сложете гювеча във фурната и загрейте на 200 градуса. Печете до готовност на месото. Сервирайте с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#233525
Много вкусно беше, но добавих и малко челядинки и стана още по-вкусно.
0
0
Стефан
Стефан
16.09.2017 20:46
Аз бих добавил манатарка , ще даде превъзходен аромат!!!
0
0
Renkata
Renkata
05.03.2016 20:59
Интересна рецепта! Да ви е сладко!
Харесвам заешко, само че майка ми я прави по по-различен начин.
0
0