Селски огретен в глинен гювеч

RenkataRenkataЧирак41607
05/03/2016
"Представяме ви един много вкусен и лек картофен огретен по изпитана селска рецепта в глинен гювеч"
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 116
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечът го подмазваме с масло.

Картофите ги обелваме, измиваме след това ги нарязваме на кръгчета овкусяваме ги със сол и черен пипер и го редим докато приключат. След това слагаме малко зехтин и още няколко парченца масло, навиламе хладка вода горе-долу да ги покрие.

Гювечът го слагаме в предварително заграта фурна първоначално с капак за около час.

Печем до зачеряване на картофите, след това добавяме натрошено сирене и заливка от 3 яйца, малко вода и кисело мляко и отново печем.

Накрая поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно и трябва да се пробва :)
1
0