Селски огретен в глинен гювеч

RenkataRenkata
Чирак
41
269
79
204
05/03/2016
"Представяме ви един много вкусен и лек картофен огретен по изпитана селска рецепта в глинен гювеч"
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 623
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечът го подмазваме с масло.

Картофите ги обелваме, измиваме след това ги нарязваме на кръгчета овкусяваме ги със сол и черен пипер и го редим докато приключат. След това слагаме малко зехтин и още няколко парченца масло, навиламе хладка вода горе-долу да ги покрие.

Гювечът го слагаме в предварително заграта фурна първоначално с капак за около час.

Печем до зачеряване на картофите, след това добавяме натрошено сирене и заливка от 3 яйца, малко вода и кисело мляко и отново печем.

Накрая поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Marillion
Marillion
20.03.2021 15:18
Гювеч никога не се слага в предварително загрята фурна !
0
0
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно и трябва да се пробва :)
1
0