Тутманик със сирене и масло

06/03/2018
"Много лесна рецепта за обикновен селски тутманик, който е идеалната закуска за заети домакини"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 006
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разтваря в топлата вода, заедно със сухата мая се разбърква и оставяме да се активира. Сипва се в брашното, добавяме солта, олиото, яйцето и разбъркваме с вилица да се получи лепкаво тесто, без да сипваме повече брашно.

Оставя се да втаса 30 минути на топло, покрито с кърпа. Намазва се тавичка с олио и се сипва тестяната топка. като се разстила в тавата.

Отгоре се намазва с разбито яйце, поръсваме с натрошено сирене. Разпределя се малки парченца масло и печем в загрята фурна 180 градуса за 30-35 минути.

Поднасяме тутманика с кисело мляко! Идеална неделна закуска!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Олег Иванов
Олег Иванов
01.12.2017 17:25
А може ли с някаква мръвка ?
1
0
Потребител#184142
айряна е за мастиката!!!! d} d} d}
2
1
ВИЛИ-Виолета Матева
Айряна се слага в тестото ,и с него се замесва просто е пропуснато
8
4