Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик със сирене и масло

Тутманик със сирене и масло

Тутманик със сирене и масло
Снимка: Лидия - Гери
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Много лесна рецепта за обикновен селски тутманик, който е идеалната закуска за заети домакини"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 1 пакет суха
  • айран - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с л
  • олио - 3 с л
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 700 г
  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разтваря в топлата вода, заедно със сухата мая се разбърква и оставяме да се активира. Сипва се в брашното, добавяме солта, олиото, яйцето и разбъркваме с вилица да се получи лепкаво тесто, без да сипваме повече брашно.

Оставя се да втаса 30 минути на топло, покрито с кърпа. Намазва се тавичка с олио и се сипва тестяната топка. като се разстила в тавата.

Отгоре се намазва с разбито яйце, поръсваме с натрошено сирене. Разпределя се малки парченца масло и печем в загрята фурна 180 градуса за 30-35 минути.

Поднасяме тутманика с кисело мляко! Идеална неделна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Олег Иванов
Олег Иванов
А може ли с някаква мръвка ?
01.12.2017 17:25
1
Потребител#184142
Потребител#184142
айряна е за мастиката!!!! d} d} d}
22.01.2017 14:44
2
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Айряна се слага в тестото ,и с него се замесва просто е пропуснато
29.03.2016 15:52
9
5
Animalista
Animalista
До тук добре. Ама хайде да кажете АЙРАНА за какво е,че нещо не се разбра.? Иначе е ясно че е за пийване.... :)
24.03.2016 01:49
15
3