Вкусна питка за всеки повод

МарияМария
Новак
15
106
83
86
07/03/2016
"С повод и без повод тази домашна пухкава питка е винаги вкусна - и много лесна за приготвяне"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 184
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

От маята, прясното мляко (леко затоплено) и захарта приготвяме закваска, към която добавяме и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.

По-голяма част от брашното размесваме със солта и правим кладенче, в което чукваме двете яйца. Разбъркваме киселото мляко със содата и също добавяме. Накрая добавяме и вече втасалата закваска.

Добавяме брашно, колкото е необходимо, и измесваме хубаво тестото. Оставяме да втаса, след което премесваме отново и приготвяме питката според желанието и възможностите си.

От същото тесто може да се приготви и вкусния крокодил с плънка по желание. Бих могла да пусна схема стъпка по стъпка как се приготвя крокодил.

Класическа мерителна кана с няколко скали
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа мерителна кана с няколко скали
1.99 лв.
Виж ››

Заложи на класиката. Вземи тази удобна и практична мерителна кана с мерителни скали за брашно, ориз, захар и течности!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар