Начин на приготвяне
Кубчето мая прибавя към топлата вода и размивам, когато се уверя, че мaята се е разтворила, добавям и 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно.
Разбърквам добре и оставям да втаса за 10-15 минути. В достатъчно широк съд пресявам брашното.
Правя си дупка в средата, изсипвам втасалата мая и другите компоненти от рецептата, разбърквам ги и с лъжица започвам да загребвам от брашното и така докато замеся цялото количество брашно.
След това започвам преместването с ръце до получаване на меко тесто, но не лепкаво.
Цялата топка тесто намазвам с олио, поставям го в чиста висока и широка купа с капак (затварям го) и така около 40 минути на топло, за да втаса.
Полученото тесто поставям в намазнена висока тава и украсявам. Оставям малко - около 5-10 минути.
След това намазвам с жълтък и няколко капки олио и поставям да се пече. Печат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути или до готовност.