Пълнозърнести питки с кренвирши

07/03/2016
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в подходяща купа двата вида брашно, солта, захарта, топлата вода и зехтина, сухата мая и киселото мляко с разбитата в него сода. Добавете разбитите яйца, като отделите един жълтък за намазване на питките.

Замесете средно меко тесто, което се оставя да втаса на топло около 50 минути. Нарежете кренвирша на парчета, а отгоре го нарежете с нож, за да наподобява цвете. Късайте топчета от тестото и оформете къси фитилчета, които се навиват около парчето кренвирш. Наредете ги в тава.

Аз направих част от питките със сирене, като за целта оформих от тестото топчета, сплесках ги, поставих в тях сирене и отново се оформят на топчета.

Намажете питките с разбит жълтък с 1 с.л. олио. Поръсете ги със семена и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути до зачервяване.

Забележка: Тестото с пълнозърнесто брашно е по-тежко и втасва по-бавно.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар