Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с прясно зеле

Свинско с прясно зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Свинско със зеле и малко сланинка - това типично българско зимно ястие е неизменна част от нашата трапеза, а от вашата?"

Необходими Продукти

  • зеле - около 1. 2 кг
  • свинско месо - 700 г (плешка, гърди, врат)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сланина - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Сложете дълбока тенджера на котлона, нарежете сланината и я сложете.

Оставете да се стопи малко от топлината и добавете парчетата месо. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.

Нарежете зелето, сложете го при месото в тенджерата и разбъркайте. Запържете за кратко и сложете зехтина, подправете и сипете бульона.

Захлупете свинското със зеле с капак и намалете котлона. Задушавайте до готовност на зелето и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Стана много вкусно. Единствено аз обичам след като го сваря да го пресипя в тава и да го запека малко отгоре. Понеже сега е сезона на пресния чесън добавих малко пресен чесън (направо цели скалитки)
17.04.2024 20:26
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
За първи път правя Свинско със зеле. Стана супер вкусно, ядохме го цяла компания и всички много го харесаха.
04.12.2021 14:31
3
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
така го предпочитам и аз...повечето ми познати го правят с кисело зеле,но на мен прясното ми харесва много повече
06.05.2016 15:33
2
Renkata
Renkata
Обожавам свинско със зеленце!
Сийче, моля те прати ми една порция! :)
08.03.2016 12:06
1
2