Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Октопод соте с чери домати

Октопод соте с чери домати

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Октопод соте с чери домати
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
08/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5
"Обичате ли морски специалитети? Ако е така, вижте този много вкусен октопод соте - получава се много крехък, не мирише и е истинска вкусотия"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 кг пипала
  • чесън - 4 скилидки
  • чери домати - 7 бр.
  • сол - на вкус
  • масло - 70 г
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пипалата във вряща вода заедно с две коркови тапи за около час и половина, проверяваме ги с вилица в най-дебелата част и ако има нужда варим още.

Вадим пипалата и ги режем на диагонални парчета. Почистваме чесъна и също го режем на тънки диагонални резени.

В дълбок тиган загряваме маслото и слагаме пипалата да се задушат, прибавяме чесъна, разбъркваме, за да поеме миризмата му.

Добавяме чери доматите нарязани на четвъртинки, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: