Руло Стефани с бира

Руло Стефани с бира
Снимка: Екатерина Йорданова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Кулинарно правило Щом се приготвя с бира, значи се консумира с бира, при това много бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг свинска + 500 г телешка
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • лук - 1 глава
  • галета - 4 - 5 с.л.
  • бира - 50 мл
  • За плънката
  • моркови - 3 - 4 бр. бланширани
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • яйца - 4 бр. сварени
  • За изпичането
  • галета
  • бира - 50 мл+вода (равни части)
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките и я разстелете върху алуминиево фолио. Наредете сварените яйца, нарязаните на пръчици моркови и краставички.

Навива се на руло и се прехвърля в тавичка. Поръсва се с галетата и се добавя водата.

Пече се на 180 градуса за 40 минути.

Завършвате рулото Стефани с кашкавала и го връщате за още 10 минути да се запече.

Забележка: При добавянето на водата се образува пяна, която аз махам преди да сложа кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не съм добавяла бира при приготвянето на руло Стефани,следващият път може и да пробвам
09.03.2016 11:54
1
1
Покажи всички подкоментари