Начин на приготвяне
Загряваме маслото и в него запържваме за кратко натрошения на ситно кадаиф заедно с 1 с.л. захар.
В отделен съд разбиваме яйцата с пудрата захар. Към тях прибавяме олиото и брашното, предварително пресято заедно с бакпулвера и ванилията. Накрая добавяме орехите и всичко се разбърква добре.
В тава, намазана с мазнина, изсипваме половината от кадаифа и върху него се разстиламе сместа с орехите. Покриваме с останалия кадаиф и сместа се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Опеченият кекс се изважда и се оставя да се охлади.
Приготвяме сиропа от водата и захарта, които оставяме за 5 минути да врят. Сваляме от огъня и изсипваме още горещия сироп върху кекса, като го разпределяме равномерно.
Покриваме кекса с тава и оставяме да попие за 4-5 часа.