Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Турски кекс с кадаиф

Турски кекс с кадаиф

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Турски кекс с кадаиф
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ще ви представим един малко по-различен, но много вкусен домашен кекс по изпитана турска рецепта"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 250 г, печен
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За кексовото тесто
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и в него запържваме за кратко натрошения на ситно кадаиф заедно с 1 с.л. захар.

В отделен съд разбиваме яйцата с пудрата захар. Към тях прибавяме олиото и брашното, предварително пресято заедно с бакпулвера и ванилията. Накрая добавяме орехите и всичко се разбърква добре.

В тава, намазана с мазнина, изсипваме половината от кадаифа и върху него се разстиламе сместа с орехите. Покриваме с останалия кадаиф и сместа се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Опеченият кекс се изважда и се оставя да се охлади.

Приготвяме сиропа от водата и захарта, които оставяме за 5 минути да врят. Сваляме от огъня и изсипваме още горещия сироп върху кекса, като го разпределяме равномерно.

Покриваме кекса с тава и оставяме да попие за 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: