Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Запечени тиквички в гювече

Запечени тиквички в гювече

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Запечени тиквички в гювече
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
10/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.
"Вкусно, лесно и здравословно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр. прясно
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките измиваме, белим и нарязваме на едри кубчета. Слагаме за няколко минути в кипяща вода, изваждаме и отцеждаме добре. (Внимаваме да не преварим тиквичките).

С масло намазваме отвътре гювечето и слагаме половината от тиквичките. Поръсваме с натрошено сирене. Отделно разбиваме едно яйце с щипка сол и наливаме върху сиренето и тиквичките.

Отгоре слагаме останалите нарязани тиквички и заливаме с другото яйце смесено с кисело мляко. Слагаме парченце краве масло. Похлупваме гювечето с капак и слагаме във фурна на 180-200 градуса.

Печем приблизително 20 минути и махаме капака да се запече за още 10 минути, или до получаване на златист загар. Сервираме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: