Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Захаросан козунак на конци

Захаросан козунак на конци

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
2518147
Захаросан козунак на конци
Снимка: Анонимен
7 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"С тази невероятна рецепта и разкошно видео от Gotvach.bg вече всеки може да си спретне истински домашен козунак на конци!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 4 бр. (1 жълтък остава за намазване)
  • захар - 160 г
  • масло - 200 г (аз ползвах мас 150 г + 50 г олио)
  • мая - 1 бр. суха
  • брашно - около 700 - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате захарта с яйцата, добавяте прясното мляко и половината мазнина.

Към течните продукти добавяте брашното с предварително смесената мая (започнете с по-малко количество, а ако е необходимо, добавяйте така че да не лепне).

Започнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса.

Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много. Идеята е тестото да остане на мехури/въздушно, за да се получат конците.

Отгоре намазвате козунака с останалия жълтък, примесен с мъничко прясно мляко и олио. След като сте придали желаната форма, оставете да втаса втори път.

Слагате да печете на 170 градуса с вентилатор за около 35-40 мин. Когато ги извадите от фурната, намажете със захарен сироп (вода и захар в съотношение 1:1) и поръсвате със захар.

Да ви е сладко! Захаросаният козунак на конци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Анелия, здравей!
Когато се прави козунак се полага доста усилия, време, труд и затова си разреших да споделя, че рецептата не е добра, тя трябва да е богата, това е едно от удоволствието на козунака. Ти си положила достатъчно труд и трябваше да избереш една хубава рецепта, а то има много такива, лесно е поне в това. Убедена съм , че можеш да работиш този вид сладкиш и затова си дадох мнението и то не точно към теб , а към тази рецепта. Относно плънката, в твоя случай сладко, когато се слага първо се изцеждат и подсушават плодовете и тогава се поставя с шепа счукани ядки за да не е течна. Това е, а иначе поздравления, че си се хванала да го направиш.
Поздрав!
14.04.2016 12:59
6
15
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Здравейте,
Явно не сте прочели добре рецептата, плънката е абсолютно по ваш избор, но не бива да се прекалява с нея, за да не се разтече. Моите конкретно са с домашно сладко от смокини, ако бяха с малини, къпини или боровинки щях да добавя и стафиди. Много е условно кой колко сладко обича.
Формите са избрани, защито 2 от козунаците бяха за подарък, напълних ги до половината и при второто втасване с изпичане ги напълниха и се издуха идеално поне по моя вкус.
Относно плетките, всеки ги плете както намери за добре.
Не на последно място, можете сама да прецените дали да пробвате рецептата или не, явно на над 27 - 28 000 души им е допаднала :).
Все пак мерси за отделеното време и мнение.
Хубав и ползотворен ден ;)
14.04.2016 10:20
18
2
marcheva14
marcheva14
В рецептата не прочетох, че има добавени аромати, ванилия, ром, няма и стафиди и белени бадеми за разкош, нито плънка, което говори че няма да ухае добре, а само на тесто козуначено. Второ, формите не са от най-подходящите, не е пресметнато, че има второ втасване и те ще се надигнах още повече и при изпичане и съответно формата ги притиска , тясна е и плетката я няма изобщо. Добър загар се е получил, но само това. Рецептата не е богата, а за козунаци една рецепта трябва да е богата на хубави продукти.
13.04.2016 23:42
11
17
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Радвам, се че ви е допаднала рецептата, ще се радвам да споделите резултата :)
11.04.2016 12:32
7
MI A Dimitrova
MI A Dimitrova
Изглеждат божествено! Така ми се преяде, след малко ще си забъркам и аз :)
08.04.2016 19:09
2
Sevinch Adil
Sevinch Adil
Допадна ми рецептата а може ли да сложа като пълнеж стафиди или локум или и двата вида.
11.03.2016 22:50
3
1
1
Покажи всички подкоментари