Анелия, здравей!
Когато се прави козунак се полага доста усилия, време, труд и затова си разреших да споделя, че рецептата не е добра, тя трябва да е богата, това е едно от удоволствието на козунака. Ти си положила достатъчно труд и трябваше да избереш една хубава рецепта, а то има много такива, лесно е поне в това. Убедена съм , че можеш да работиш този вид сладкиш и затова си дадох мнението и то не точно към теб , а към тази рецепта. Относно плънката, в твоя случай сладко, когато се слага първо се изцеждат и подсушават плодовете и тогава се поставя с шепа счукани ядки за да не е течна. Това е, а иначе поздравления, че си се хванала да го направиш.
Поздрав!
14.04.2016 12:59
6
15
Aneliya Shishmanova
Здравейте,
Явно не сте прочели добре рецептата, плънката е абсолютно по ваш избор, но не бива да се прекалява с нея, за да не се разтече. Моите конкретно са с домашно сладко от смокини, ако бяха с малини, къпини или боровинки щях да добавя и стафиди. Много е условно кой колко сладко обича.
Формите са избрани, защито 2 от козунаците бяха за подарък, напълних ги до половината и при второто втасване с изпичане ги напълниха и се издуха идеално поне по моя вкус.
Относно плетките, всеки ги плете както намери за добре.
Не на последно място, можете сама да прецените дали да пробвате рецептата или не, явно на над 27 - 28 000 души им е допаднала :).
Все пак мерси за отделеното време и мнение.
Хубав и ползотворен ден ;)
14.04.2016 10:20
18
2
marcheva14
В рецептата не прочетох, че има добавени аромати, ванилия, ром, няма и стафиди и белени бадеми за разкош, нито плънка, което говори че няма да ухае добре, а само на тесто козуначено. Второ, формите не са от най-подходящите, не е пресметнато, че има второ втасване и те ще се надигнах още повече и при изпичане и съответно формата ги притиска , тясна е и плетката я няма изобщо. Добър загар се е получил, но само това. Рецептата не е богата, а за козунаци една рецепта трябва да е богата на хубави продукти.
13.04.2016 23:42
11
17
Aneliya Shishmanova
Радвам, се че ви е допаднала рецептата, ще се радвам да споделите резултата :)
11.04.2016 12:32
7
MI A Dimitrova
Изглеждат божествено! Така ми се преяде, след малко ще си забъркам и аз :)
08.04.2016 19:09
2
Sevinch Adil
Допадна ми рецептата а може ли да сложа като пълнеж стафиди или локум или и двата вида.
11.03.2016 22:50
3
1
1
Aneliya Shishmanova
Разбира се, че можете. Ароматите и пълнежите са по ваше желание. Моите са сус сладко от смокини, без плънка и д корички от портокал -с това разполагах вкъщи докато бебо спи :) ;)
Когато се прави козунак се полага доста усилия, време, труд и затова си разреших да споделя, че рецептата не е добра, тя трябва да е богата, това е едно от удоволствието на козунака. Ти си положила достатъчно труд и трябваше да избереш една хубава рецепта, а то има много такива, лесно е поне в това. Убедена съм , че можеш да работиш този вид сладкиш и затова си дадох мнението и то не точно към теб , а към тази рецепта. Относно плънката, в твоя случай сладко, когато се слага първо се изцеждат и подсушават плодовете и тогава се поставя с шепа счукани ядки за да не е течна. Това е, а иначе поздравления, че си се хванала да го направиш.
Поздрав!
Явно не сте прочели добре рецептата, плънката е абсолютно по ваш избор, но не бива да се прекалява с нея, за да не се разтече. Моите конкретно са с домашно сладко от смокини, ако бяха с малини, къпини или боровинки щях да добавя и стафиди. Много е условно кой колко сладко обича.
Формите са избрани, защито 2 от козунаците бяха за подарък, напълних ги до половината и при второто втасване с изпичане ги напълниха и се издуха идеално поне по моя вкус.
Относно плетките, всеки ги плете както намери за добре.
Не на последно място, можете сама да прецените дали да пробвате рецептата или не, явно на над 27 - 28 000 души им е допаднала :).
Все пак мерси за отделеното време и мнение.
Хубав и ползотворен ден ;)