Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира, изплаква се със студена вода прецежда се и се пасира.
В дълбока купа разбъркваме млякото и содата, след което прибавяме яйцето, пасирания спанак, олиото и щипка сол, разбъркваме и постепенно започваме да добавяме брашно, докато се получи тесто като за кекс (нито много течно, нито много гъсто).
Тестото се разпределя в тава с формички за мъфини, пече се за около 20 мин на 200-220 градуса. След като са изпечени, ги оставяме да изстинат, преди да ги напълним.
Пълнежа приготвяме, като смесваме млякото и майонезата, копъра, натрошено на ситно сирене, 2-3 скилидки пресован или счукан чесън, разбъркваме хубаво.
Краставицата и саламът се нарязват на много ситно, след което се сипват при сместа за пълнежа. Сипваме и царевицата, разбъркваме хубаво и след това пълним охладените мъфини.