Ябълков сладкиш с орехи и канела

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
720
2k
2
Ябълков сладкиш с орехи и канела
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Аромат на зима или по-точно на Коледа се носи от фурната, защото ябълковият сладкиш с канела е вече готов"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и пресятото с бакпулвера брашно. Добавят се настърганите ябълки.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Върху сместа се слагат нарязаните на кубчета 4 ябълки, поръсват се с 3 с.л. захар, смесена с канелата и ореховите ядки.

Сладкишът се пече на 180 градуса за 35-40 минути.

Бележка: Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: