Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Сиропиран кадаиф с орехи

Сиропиран кадаиф с орехи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сиропиран кадаиф с орехи
Снимка: Нина Иванова Иванова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Знаете ли как да си приготвите сиропиран и вкусен кадаиф? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 300 г суров
  • орехи - 150 г
  • масло - 50 г
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Част от кадаифа се разстила на пласт в тава. Поръсва се с част от ореховите ядки, нарязани на едро. Отгоре се разстила останалия кадаиф.

Маслото се разтапя и с него се поръсва кадаифът. Накрая се поръсва с останалите орехови ядки.

Приготвеният десерт се пече на умерена фурна, докато придобие златист цвят. Оставя се да изстине напълно.

Всички продукти за сиропа се изсипват в съд на котлона и се разбъркват, докато сиропът заври.

Температурата се намалява и сиропът ври около 20 мин. При готовност се изсипва върху изстиналия кадаиф.

Десертът се оставя няколко часа да поеме хубаво сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотен десерт!
14.03.2016 13:50