Начин на приготвяне
Правим пандишпанов блат от яйцата, захарта, брашното и ванилията. Печем в тавичката на фурната върху хартия за печене. На 170 градуса за 15 мин. След като изстине, изрязваме с формичка сърчица.
Разбъркваме кексовата част - яйцето, захарта, олиото. В киселото мляко слагаме хлебната сода, разбъркваме и изчакваме да се надигне.
Добавяме към яйчената смес и млякото и какаото. Добавяме брашното с ванилията, разбъркваме на ръка, колкото да се смесят съставките.
В продълговата форма за кекс слагам хартия за печене. Изсипвам 1/2 кексова част във формата, подреждам сърцата плътно едно до друго и слагам с широката част надолу.
Отгоре внимателно изсипвам и другата кексова част, като внимавам да не се разместят сърцата. Пека на 170 градуса до суха клечка!
Напълно изстиналия кекс разрязвам на парчета и преди сервиране слагам по една звездичка.
Коментари