Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос и праз лук

Пържоли с гъбен сос и праз лук

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пържоли с гъбен сос и праз лук
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пържоли с гъбен сос и праз не бива да ядем по време на пости, но просто не можем да им устоим"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • печурки - 300 г гъби
  • праз - 1 стрък
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • вода - 500 мл гореща
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте добре пържолите със сол и черен пипер на вкус. Запържете ги от двете страни за кратко на грил тиган с малко мазнина, за да се запечатат. Прехвърлете ги в тавичка.

Нарежете праз лука на кръгчета, а измитите добре гъби - на филийки. Задушете ги с малко мазнина в тиган. Подправете с малко сол и черен пипер, но внимавайте, защото и пържолите са овкусени. Прибавете ги към месото и леко разпределете навсякъде.

Пригответе соса, като сгорещите олио около 3 с.л. и добавите брашното. Изпържете го, докато покафенее леко и добавете червения пипер.

Разбъркайте и разредете с разтворения гъбен бульон в горещата вода. Сосът трябва да бъде по рядък от обикновено, защото ще се сгъсти след това.

Гответе всичко в гореща фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
По принцип готвя с праз и сигурно е много вкусно!
14.03.2016 15:04
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Рецептата ви е много хубава! Да си призная аз я правя с кромид лук и също става вкусно.
14.03.2016 14:13
1