Яхния с маслини и гъби

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435217
14/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и белим лука, морковите, целината. Нарязваме на ситно и задушаваме в 4-5 с.л. олио и малко вода. Добавяме маслините и измитите, почистени и нарязани на филийки гъби.

Подправяме с червен пипер, черен пипер и сол, наливаме малко вода и оставаме сместа да се задуши добре.

След като зеленчуците омекнат, добавяме измития ориз и белените и нарязани на кубчета картофи. Наливаме още топла вода.

Оставяме ястието да къкри десетина минути и прибавяме доматите - настъргани. Прехвърляме сместа в тавичка, прибавяме нарязаните магданоз и джоджен и печем до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар