Оризови кюфтенца

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
15/03/2016
"Вече няма да се чудите какво да правите със сварения ориз, защото отговорът е пред вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 924
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Оризови Кюфтета

Начин на приготвяне

Оризът се сварява, добавят се нарязаният на ситно зелен лук, брашното, яйцето и подправките.

Разбърква се добре, оформят се дребни кюфтенца. Овалват се в брашно и се пържат до златист цвят от двете страни.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар