Начин на приготвяне
Тестото: затопляме леко млякото, след което прибавяме маята, захарта, сол, яйцето и постепенно започваме да прибавяме брашно, докато се получи меко тесто, което не залепва по ръцете ни. Оставяме тестото да втаса за около 35-40 минути.
През това време приготвяме плънката. Тиквата се обелва, почиства и настъргва на едро ренде, след това в съд с незалепващо покритие на слаб огън се слагат олиото и маслото и се добавя настърганата тиква.
Периодично разбъркваме, за да омекне тиквата (10-15 минути), след това добавяме нарязаните на ситно орехи, захарта и какаото, разбъркваме за още 3-4 минути и плънката е готова.
След като тестото е готово го разточваме на кора (не много тънка - около 5 мм), с помощта на по-широка чашка или малка купичка изрязваме кръгчета по цялата кора, махаме излишното тесто (ще го разточим отново). В получените кръгчета слагаме малко от плънката и оформяме (на снимката се вижда как точно).
Готовите листенца нареждаме в намазана с олио тавичка. Печем на 180-220 градуса за около 35-40 минути.
След като е готово вадим от фурната, мажем с разтопено масло и завиваме с хавлиена кърпа. Когато поизстине махаме кърпата, мажем с мед и поръсваме с кристална захар.