Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Морковите се измиват и сваряват в подсолена вода - отделя се парче за балончетата. Макароните се сваряват по указанията на опаковката и се отделят няколко за украсата.
Сваряват се яйцата. Киселите краставички и шунката се нарязват на много ситни кубчета. Майонезата и киселото мляко се смесват до еднородна смес. В подходящ съд, облепен със стреч фолио, започват да се редуват пластовете - като се започва и завършва с картофи.
1. Пласт картофи - пласт яйца - майонезен сос;
2. Пласт моркови - пласт кашкавал - майонезен сос;
3. Пласт краставички - пласт сирене - майонезен сос;
4. Пласт макарони - пласт шунка - майонезен сос;
5. Повтаря се пласт 3;
6. Повтаря се пласт 2;
7. Завършва се с пласт 1.
Оставете в хладилника да се охлади и след няколко часа може да обърнете внимателно салатата върху подходящ поднос. Покрийте салата с майонезен сос и настържете сиренето.
Украсете тортата във формата на риба с помощта на салама и тоста. Сътворете водорасли от макароните и копъра.
Коментари