Бърза баклава с орехи

17/03/2018
"Тази баклавичка е толкова вкусна и лесна - ще допадне на семейството, а и на гостите ви"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 167
  • Преглеждания за месеца4089
  • Преглеждания за седмицата2552
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на намаслена тава поставяме 2 кори, поръсваме с олио и орехи.

Така редим всички кори. Най-горната е без орехи – само с малко олио.

Нарязваме на ромбове или квадрати.

Печем на 160 градуса до златисто.

От водата, захарта и лимоновия сок сваряваме захарен сироп. Заливаме с горещ сироп вече изстиналата баклава.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар