Мекици с вода

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
973
1k
2
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви15 мин.
Общо55 мин.
Порции10 големи
"Събуждане с аромат на мекици - чудно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разтваряме маята в хладка вода, сипваме малко брашно и солта и разбъркваме.

Продължаваме да сипваме по малко брашно, докато се получи много меко тесто (малко брашно - меки мекици).

Покриваме купата с фолио и оставяме да втаса тестото (30-40 мин.).

Когато е готово, включваме да се загрее олиото и с намазани с олио ръце късаме по малко от тестото, оформяме мекица и внимателно пускаме в олиото да се пържи.

Когато е готова, обръщаме, след което изваждаме върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: