Мекици с вода

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
973
1k
2
20/03/2016
"Събуждане с аромат на мекици - чудно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10 големи
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 661
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разтваряме маята в хладка вода, сипваме малко брашно и солта и разбъркваме.

Продължаваме да сипваме по малко брашно, докато се получи много меко тесто (малко брашно - меки мекици).

Покриваме купата с фолио и оставяме да втаса тестото (30-40 мин.).

Когато е готово, включваме да се загрее олиото и с намазани с олио ръце късаме по малко от тестото, оформяме мекица и внимателно пускаме в олиото да се пържи.

Когато е готова, обръщаме, след което изваждаме върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар