Плодов сладкиш с кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Плодов сладкиш с кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Плодов сладкиш, с който може да кажете Обичам те много по-добре, отколкото само с думи"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • ванилия
  • кисело мляко - 2 кофички гъсто
  • пудра захар - на вкус
  • компот от кайсии - 1 бр.
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до увеличаване на обема им 2 - 3 пъти. Добавяме пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията.

Получената смес се изсипва в голяма тавичка намазана с олио и посипана с брашно. Пече се около 20 - 30 минути в предварително загрята фурна.

След изваждане на сладкиша от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с киселото мляко, което е предварително подсладено на вкус. Отгоре поръсваме по желание с настърган шоколад.

Слагаме тавичката със сладкиша в хладилник за 40 мин. При престоя сладкиша се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува нещо като слой от сметана.

През това време се отцеждат плодовете от компота, като запазва сока. Изсипва се желатина в сока от компота и леко се нагрява в микровълнова печка до разтапянето на желатина. Не трябва да завира!

Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина.

Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.

Който не е любител на желатина, може да го пропусне, като след заливането на сладкиша с киселото мляко се посипва с настърган шоколад или топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя
Катя
Първо-тесто без мазнина или някаква течност /вода или мляко/ не знам как става! / Второ никъде не споменавате къде се използва пудрата захар !
05.08.2017 14:11