Детелинки и рози с колбас

20/03/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се натрошава маята с захарта и 1 с.л. брашно Разбърква се и оставяме да се активира за 10 минути.

Замесва се средно меко тесто и оставяме на топло да удвои обема си за 40 минути. Разделя се тестото на две части. От едната час са детелините, а от втората час са питките и розичките.

Първата част тесто се разточва на дебел лист и изрязваме кръгчета с чаша с диаметър 7 см. Трябва ни и колбас телешки или камчия, нарязан на кръгчета. Върху кръгче тесто сложете кръг салам и отгоре пак кръг тесто.

С остър нож нарязваме на 8 сектора. Всеки два сектора се завъртат един към друг и върховете се слепват с малко вода или белтък, намазваме с жълтък, разбит с малко вода, и поръсваме сусам.

Печем 20 минути на умерена фурна 170 градуса.

От втората част тесто се оформят питки по средата с парче колбас.

Розичките се оформят, като се разточи тесто на правоъгълник и се нарязва на ленти по 2 см. Нарежда се колбас, нарязан на лунички, и лентата се навива - получава се роза. Намазват се с жълтък и печем до златисто.

Вкусно и красиво!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар