Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Детелинки и рози с колбас

Детелинки и рози с колбас

Детелинки и рози с колбас3 / 3
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл хладка
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • белтъци - 1 бр. за слепване
  • олио - 3 с.л.
  • колбас - 200 г телешки
  • жълтъци - 1 бр. за намазване отгоре
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се натрошава маята с захарта и 1 с.л. брашно Разбърква се и оставяме да се активира за 10 минути.

Замесва се средно меко тесто и оставяме на топло да удвои обема си за 40 минути. Разделя се тестото на две части. От едната час са детелините, а от втората час са питките и розичките.

Първата част тесто се разточва на дебел лист и изрязваме кръгчета с чаша с диаметър 7 см. Трябва ни и колбас телешки или камчия, нарязан на кръгчета. Върху кръгче тесто сложете кръг салам и отгоре пак кръг тесто.

С остър нож нарязваме на 8 сектора. Всеки два сектора се завъртат един към друг и върховете се слепват с малко вода или белтък, намазваме с жълтък, разбит с малко вода, и поръсваме сусам.

Печем 20 минути на умерена фурна 170 градуса.

От втората част тесто се оформят питки по средата с парче колбас.

Розичките се оформят, като се разточи тесто на правоъгълник и се нарязва на ленти по 2 см. Нарежда се колбас, нарязан на лунички, и лентата се навива - получава се роза. Намазват се с жълтък и печем до златисто.

Вкусно и красиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: