Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап с картофено пюре

Винен кебап с картофено пюре

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Лично ние бихме добавили и топка ориз от другата страна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 800 г
  • лук - 2 - 3 глави, може и пресен за цвят
  • домати - 4 - 5 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • брашно
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 300 - 400 мл
  • магданоз
  • За картофеното пюре
  • картофи - 5 - 6 сварени
  • прясно мляко - 100 - 200 мл
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме си месото, нарязано на хапки.

Лука режем на полумесеци, задушаваме около 20 мин.

Наливаме виното, подправките и водата.

Варим до готовност, ако е нужно, сгъстяваме с брашно.

Картофите сваряваме много добре.

Намачкваме, добавяме млякото, маслото, солта и черния пипер.

Виненият кебап може да се сервира и с топка ориз, но ние не го обичаме така :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: