Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Печен конфитюр от сини сливи

Печен конфитюр от сини сливи

тинтин
Новак
36821
Печен конфитюр от сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Този конфитюр се приготвя толкова лесно, че е грехота да не затворите няколко бурканчета!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 3 кг.
  • захар - 1 кг.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • карамфил - 5 - 6 бр.
  • орехи - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, почистени от костилките и нарязани на две сливи сложете в тава, поръсете със захарта. Оставете на хладно да престоят 24 часа.

Прибавете оцета, нарязаните орехи, карамфила и разбъркайте. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса, да се пече. От време на време разбърквайте.

Преди да извадите конфитюра от фурната, поръсете с канелата. Конфитюрът е готов, когато капка от сиропа остане цяла върху порцеланова чинийка, без да се разлива.

Насипете в сухи буркани, затворете с капачките и стерилизирайте 10 минути.

В сезона на сините сливи опитай и другите ни предложения за сладко от сливи, сироп от сини сливи или някой от нашите вкусни сладкиши със сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
512
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сузана Нешева
Сузана Нешева
А моята баба слагаше орехова ядка на мястото на костилката. Чудесно!
30.07.2013 17:32
1
Мимс Мамс
Мимс Мамс
Конфитюрът е страхотен- това е рецептата на баба ми!
С праскови, нарязани на резенчета, става също превъзходен.
От подправките само карамфил е достатъчен, някои го правят с индрише.
Не е необходима стерилизация на готовия продукт, само добре затворени буркани на винт. Издържа цяла зима, поставен на хладно в килер или маза.
30.07.2013 15:28
4