Кекс-баница

DianaDiana
Чирак
61382831
Кекс-баница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете за една пухкава баница приготвена в кекс форма, която освен оригинална е и много вкусна, и лесна"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кори за баница - 300 г
  • сирене - 250 г (смес от краве сирене, кашкавал и пармезан)
  • олио - 60 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина за супи (по желание)
  • черен пипер - щипка
  • масло - за формата
  • галета - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера. Настържете сирената. Разбийте яйцата. Прибавете при тях брашното с бакпулвера и настърганите сирена.

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Корите за баница нарежете на тънки лентички или накъсайте на малки парченца. Разделете ги добре да не се слепват. Прибавете ги при яйчената смес и отново разбъркайте добре.

Стопете малко количество масло и намажете правоъгълна форма за кекс. Поръсете формата с галета, така че да полепне по всички страни на формата и внимателно изтупайте излишното.

Разпределете кексовата смес. Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Понякога намазвам корите с масло и ги слепям по три, след което ги препичаме във фурната до получаване на златист цвят.

След това ги оставям да изстинат напълно и ги начупвам на парчета. Вместо нарязаните на лентички сурови кори, добавям препечените и начупени на парчета кори и малко бланширан лапад. И в двата случая ще се получат чудесни солени кексове.

Кексът-баница е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
меракът е едно, а липсата на продукти е друго /хихи/ обаче...има начин - поради липса на кори/ мислех, че има и обещах баница/ изрових от шкафа юфка, и аз я запекох леко и после по същия начин като вас. и стана превъзходна
02.08.2023 11:53
Ивелина
Ивелина
А прясното млякою?
01.08.2017 08:26
5
Ирина
Ирина
Аз я направих в гумена форма и се получи страхотно, и вкуса е превъзходен, Благодаря за идеята. :)
13.02.2017 18:11
2
1
Покажи всички подкоментари