Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Морковът и лукът се почистват, морковът се настъргва, лукът се реже на ситно.
В тенджера на тих огън наливаме 2-3 с.л. олио и малко масло (20-30 г), след като се разтопи маслото сипваме картофите, разбъркваме да се задушат за 3-4 минути.
След това прибавяме моркова, лука и чесъна. Разбъркваме още 3-4 минути и прибавяме измитата леща, отново разбъркваме и прибавяме подправките (сол, магданоз на ситно, червен пипер, щипка чубрица).
Слагаме 2 лъжици брашно, разбъркваме, сипваме и доматеното пюре и заливаме с врящата вода. Разбъркваме и оставяме да ври за около 20 минути на тих огън.
Коментари