Начин на приготвяне
Натрошава се маята в топла вода и се разтваря със захарта. Оставя се да шупне за 10 минути. Замесваме с останалите продукти меко тесто и се оставя да втаса 30 минути.
От втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене. Оставеното тесто се оформя на листенца, които се разпределят върху хляба.
Отгоре се поръсва с брашно и с бръснарско ножче се очертават жилите на листата. Оформят се дълги фитила и се довършва украсата.
Поръсваме със семена и печем хляба в загрята фурна на 180 градуса до готовност около 55 минути. Изважда се и охлаждаме върху решетка, чак тогава се нарязва с къдрав нож.
Най вкусен е домашният хляб!
Коментари