Начин на приготвяне
Загрейте малко от прясното мляко до умерена температура и разтворете маята в него като добавите захарта и 1-2 с.л брашно. Оставете маята да втаса на топло. В дълбок съд поставете брашното със солта.
Добавете втасалата мая, другата част от млякото (също затоплено леко) и олиото. Замесете меко тесто и го поставете в купа намазана с олио и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса 40 мин. на топло.
След като втаса, разточете тестото на правоъгълник или кръг около половин см. дебелина върху набрашнена повърхност и изрежете триъгълници. В широката част на всеки триъгълник поставете малко плънка от разбито яйце и сирене.
Навийте кифличките, като притискате краищата, за да не изтече плънката. Поставете готовите кифлички върху застлана с хартия за печене тава и оставете за 15 мин. да втасат.
Намажете с разбитото второ яйце и украсете с тиквени семки или други семена по желание.
Печете готовите кифлички във загрята фурна на 180 C за около 30 мин. или докато се зачервят.
Цветните кифлички са много вкусни.