Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа със солта и добавете гриса и маята. Направете кладенче и в средата сложете меда и 2 с.л зехтин.
Омесете меко тесто с хладката вода.
Оставете да втаса на топло за около час в намазан със зехтин съд, докато удвои размера си. Останалия зехтин загрейте с чесъна и подправките. Разбъркват се за кратко и се оставят да изстинат.
Втасалото тесто се разточва на лист с дебелина около 1 см. Намазва се с чесновия зехтин и се поръсва с нарязаните печени червени чушки и маслини.
Навива се стегнато руло и се реже на парчета с дебелина около 5 см. Парчетата се нареждат в тава, застлана с хартия на разстояние едно от друго.
Оставят се да втасат отново около 30 мин.
Намазват се със зехтин и се поръсват със сол. Хлебчетата се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин.
Хлебчетата със зеленчуци са готови.