Начин на приготвяне
Направете сос Болонезе, тъй като става най-бавно.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете за кратко нарязания на кубчета бекон. Добавете нарязания на дребно лук, морков и чесън. Разбъркайте добре и пържете 4-5 минути.
Добавете каймата и бъркайте и натискайте непрекъснато, за да не стане каймата на топчета. След като се позапържи каймата, добавете доматите и виното. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете котлона на слабо и оставете да къкри докато се сгъсти.
Направете сос Бешамел, като разтопите маслото в малка тенджера. Запържете брашното за кратко (около минута). Добавете топлото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
Сварете канелоните за около 3 минути във вряща вода, колкото да омекнат леко и да могат да се срежат. Нарежете сварените канелони на половини. Подредете по 5 броя половинки в купички за суфле.
Сипете във всяка тръбичка част от сос Болонезе. Сипете от соса Бешамел отстрани в празните пространства около канелоните. Посипете с настърган пармезан.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Канелоните със сос Болонезе са много вкусни.