Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Вкусен и лесен винен кебап

Вкусен и лесен винен кебап

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
165 мин.
Порции
5
"От рубриката Нещо вкусно за душата - вкусен и лесен Винен кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 - 5 глави, кромид
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/2 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете добре месото във вряла вода. Почиствате го от костите и го нарежете на кубчета.

Лукът се наситнява, а целината и морковът се режат на кубчета. В подходящ съд се загрява мазнина, в която се задушават лукът, месото, целината и морковът.

Когато месото и зеленчуците омекнат, към тях се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите на месото, добавя се вино, посолява се и се слага черен пипер и дафинов лист.

Яденето се оставя да си ври на тих огън. Когато е готово, се снема от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: