Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Котлети от акула в сос от горчица и мед

Котлети от акула в сос от горчица и мед

DianaDiana
Чирак
61382831
Котлети от акула в сос от горчица и мед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ако искате да се насладите на сочни котлети от акула - това е рецептата"

Необходими Продукти

  • акула - 5 бр. котлети
  • бадемово брашно - 4с.л.
  • масло - 2 с.л. + още 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - около 30 - 40 мл за деглазация на тигана
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите измийте и подсушете добре. Посолете и оставете 20 мин. да се овкусят. Оваляйте ги в бадемово брашно и изтупайте излишното.

В подходящ съд /такъв, че да се съберат всички котлети наведнъж/ загрейте 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин. Запечатайте котлетите от двете страни и ги извадете.

Налейте виното и оставете да се изпари алкохолът. Долейте бульона и сока от лимона, овкусете със солта и подправките.

Похлупете с капак, намалете силата на огъня наполовина и оставете да къкри около 5-6 мин. или докато се редуцира течността наполовина.

Дръпнете тигана от огъня и добавете предварително разбърканите горчица и мед и 1 с.л. масло. Сложете съда отново на огъня.

Когато започне да ври, върнете котлетите, покрийте съда с капак и оставете да поври още 5 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: