Пържени кюфтенца от лапад

Пържени кюфтенца от лапад
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Широко е разпространена заблудата, че от лапад става само чорба или салата. Ето и доказателството, че от лапад може да се направят изключително апетитни пържени кюфтенца"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - 3 стръка
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • лук - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 к. ч. за овалване
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дръжките и се попарва в гореща вода докато смени цвета си, отцежда се добре и се нарязва на ситно.

Смесва се с яйцето, брашното, ситно нарязан лук, настърган кашкавал, сирене и джоджен. Оставя се сместа да стегне на хладно. С мокри ръце се оформят кюфтенца.

Първо се овалват в брашното, после пържим в загрято олио от двете страни. Сервираме с млечно-чеснов сос. Вкусно и пролетно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
не прегарят ли бързо? не съм опитвала, а търся по-различни рецепти за лапад.
12.04.2016 04:13
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотни и вкусни зелени кювтенца и гарнирани с този сос,ммммм чудесни!
27.03.2016 18:35