Пиде с плънка
Pide sa nadevom
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с плънка

Пиде с плънка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2171k1
Пиде с плънка
Снимка: Ваня Величкова
1 / 4
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вярвате ли в любовта от първа хапка? Не? Значи никога не сте опитвали пиде с плънка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 14 г
  • вода - 250 мл топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • За заливката
  • лук - 1 бр.
  • кайма - 400 г говежда
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода активирайте маята с щипка захар. Оставете няколко минути да шупне. Пресейте брашното със солта. Направете кладенче в средата и сипете 2 с.л. зехтин и шупналата мая.

Замесете меко тесто. Добавете останалата част от зехтина. Покрийте тестото и го оставете за около час, час и малко да втаса хубаво.

В тиган запържете лука и чушките до омекване. Добавете доматите и лимоновия сок. Подправете на вкус. Свалете от котлона и оставете няколко минути да се охлади. С

месете зеленчуците с каймата и разбъркайте хубаво. Когато тестото втаса, премесете и разделете на две части. Разточете в желаната от вас форма, като притискате с пръсти, за да се образува нещо като лодка.

Във вдлъбнатата част сипете плънката. Печете така на 180 градуса около 25 минути. Малко преди да е напълно готово, сложете отгоре няколко парченца масло и чукнете едно цяло яйце.

Запечете за още 3-4 минути и сервирайте! Можете да експериментирате с плънката и броя на яйцата. Можете да използвате и тесто за пица. Чудесен вариант е комбинираното пиде - една част колбас, една част кашкавал и една част кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: