Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с богата плънка

Пиде с богата плънка

Пиде с богата плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
29/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Опитвали ли сте някога пиде - и да сте, и да не сте, това наистина не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 250 г
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • плънка
  • яйца - 2 едри
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 50
  • маслини - 10 бр.
  • кренвирш - 2 бр.
  • топено сирене - 50 г
  • риган
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да се активира като шупне.

Замесва се тесто с посочените продукти без жълтъка от яйцето. Оставяме на топло да втаса 30 минути.

Разделя се на 2-3 части и всяка се точи като елипса.

Краищата се прегъват, връхчетата се събират едно върху друго, да се получи като лодка.

В купа разбиваме яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, парчета маслини, топено сирене и кренвирш.

Овкусяваме с подправките и разпределяме в пидето, предварително разположено в широка тава, намазана с олио.

Ръбчето се намазва с разбит с малко олио жълтък.

Печем в загрята фурна 180-200°C около 25 минути до готовност.

Изважда се пидето с богата плънка, нарязваме на три части и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Вили, къде е брашното?
11.05.2020 17:57